DM i Skills

Det årlige Danmarksmesterskab for erhvervsuddannelser finder dette år sted i Aalborg Gigantium den 26.-28. januar 2017.

DM i Skills bliver tre begivenhedsrige dage med adgang for alle, der kunne have interesse i at overvære 300 lærlinge og elever dyste i at blive Danmarksmester i et af de i alt 40 fag, der er repræsenteret på Uddannelseseventet, som er alt fra kosmetiker, mediegrafiker og murer til gourmetslagter og SOSU-assistent. Derudover vil man kunne opleve demonstrationer i 16 yderligere fag, der blandt andet dækker over landmænd, reddere, lufthavnsoperatører og urmagere. 

DM i Skills’ er især henvendt til folkeskolens udskoling og adgangsklasser, der søger inspiration eller rådgivning til uddannelsesvalg.

Prøv en erhvervsuddannelse af
Er du i tvivl om valg af uddannelse, så kan du nemlig alle tre dage få uddannelsesvejledning, samtidig med du kvit og frit prøver kræfter med et givent fag. DM i Skills er dermed en unik mulighed for at afprøve et fag, før du kaster dig ud i det.

TORSDAG - Drop ind i uddannelsesvejledningen eller afprøv dine evner som landmand
På åbningsdagen er dørene åbne for publikum kl. 9, hvor formand for Skills Danmark, Jesper Juul Sørensen vil åbne talerækken. Man kan til enhver tid droppe ind i uddannelsesvejledningen, der med garanti vil opfordre dig til at afprøve dine evner i nogle af de mange fag, der står på spring for netop at fremvise deres felt, for eksempel landmandsuddannelsen. Torsdag vil også være dagen, hvor 9. 10. klasser fra nordjyske efterskoler vil dyste om at kåre, hvilken nordjysk efterskole, der har de absolut bedste skills. 

FREDAG – Stafetten er i gang  
Allerede kl. 8 lyder startskuddet for de engagerede elever og lærlinge denne dag, hvor det er spændende, hvem der lægger sig i førertrøjen. Denne dag er det også 8. klassernes tur til at tage skills-stafetten ledsaget af TV-vært Joakim Ingversen som kommentator på sidelinjen.

LØRDAG - Lærerpladser på højkant
Slutspurten for DM er Skills er tilrettelagt i elevernes og lærlingenes favør, hvor intet mindre end 30 lærerpladser er på højkant, og OL sølvvinder Emma Aastrand Jørgensen vil fortælle om at tage en erhvervsuddannelse sideløbende med elitesportudøvning. Om eftermiddagen udløses spændingen, og vinderne af DM i Skills 2017 præmieres af undervisningsminister, Merete Riisager, inden stafetten overrækkes til næste års vækstkommune af Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen.

Vinderne viderestilles til WorldSkills Europa og WorldSkills i henholdsvis Budapest og Abu Dhabi, hvis man klarer sig igennem europamesterskabet. Det er gratis at deltage i eventet, som også kan livestreames via hjemmesiden skillsdenmark.dk. Mangler du inspiration til uddannelse eller en lærerplads, som du er kvalificeret til, er DM i Skills eventet for dig. 

DM i Skills, 26.-28. januar 2017. Gigantium.

Der er gratis entré og adgang for alle.

For det fulde program se skillsdenmark.dk

Del siden