Kære kommende studerende i Aalborg

Nu nærmer tiden for studiestart sig og for de fleste af jer nye studerende betyder det, at flytning til Aalborg er nært forestående. I denne forbindelse vil vi fra Study Aalborg gerne sige hjerteligt velkommen her til Nordens Paris.

 

For manges vedkommende er der dog stadig nogle uger inden studiet starter, hvilket gør det nærliggende at gå på opdagelse i Aalborg og lære byens mange kulturelle facetter at kende.

I denne forbindelse er august måned en særdeles begivenhedsrig én af slagsen. Hver fredag og lørdag er der koncerter i midtbyen i form af henholdsvis Fredagsfest i det nedlagte tivoli Karolinelund, Skovrock i Skovdalen og efterfester på Skråen i det nedlagte kraftværk Nordkraft. Til koncerterne er navne som Lars Lilholt, Kim Larsen, Gulddreng, Tv2, Medina, Infernal og Runrig repræsenteret. Nærmere information kan findes via følgende links:

http://skraaen.dk/skovrock/Skovdalen-info

http://skraaen.dk/fredagsfest/karolinelund-info

http://skraaen.dk/spillested/

 

 

 

I tillæg til ovenstående afholdes der Aalborg Festivals fra d. 16.-d. 27. august, hvor man, ud over en række koncerter med bl.a. den amerikanske Earl Thomas, TOOMANYLEFTHANDS & FRIENDS, Nordic United og diverse blues- og jazzkunstnere, kan få sig en masse spændende kulturoplevelser. Eksempelvis afholdes der d. 21.-d. 24. august historiske byvandringer med fokus på tidsperioden år 1880-1920, samt d. 17.-.26. august ild- og trommeshows.

Der er også mulighed for at deltage i METROPOL Gadefestival d. 25.- d. 26. august, hvor en lang række DJ’s og sangere leverer musik i topklasse rundt omkring i Aalborg.

Klik på nedenstående links for mere information omkring Aalborg Festivals og METROPOL Gadefestival:

http://www.aalborgfestivals.dk/

https://metropolfestival.dk/om-metropol

 

 

Ud over ovenstående begivenheder er der også rig mulighed for at engagere sig i diverse klubber, foreninger, kulturinstitutioner og fora.

En udførlig guide over sports- og idrætsforeninger kan findes på: http://studyaalborg.dk/sport-og-fritid/sports-og-fritidstilbud/sports-og-idraetsforeninger/

Er kulturinstitutioner i højere grad det ønskede, findes en liste over sådanne her: http://studyaalborg.dk/sport-og-fritid/sports-og-fritidstilbud/kulturinsitutioner/

Hvis frivilligt arbejde har interesse, angiver følgende link en række muligheder for dette: http://studyaalborg.dk/frivilligt-arbejde/frivilligt-arbejde/

 

Hvis man ønsker oplevelser med familien/kæresten/vennerne, er der desuden også masser af muligheder herfor. Eksempelvis kan man tage i Zoo (http://aalborgzoo.dk/forside.aspx), en tur op i Aalborgtårnet (http://aalborgtaarnet.dk/) eller på Aalborg Historiske Museum (http://www.nordmus.dk/aalborg-historiske-museum).

I fald mere uformelle (og gratis) alternativer er i højsædet, er spadsereture langs byens flotte havnefront oplagt, ligesom et besøg i Kildeparken, Østre Anlæg eller Karolinelund bestemt er værd at overveje.

Endelig er det nyanlagte friluftsbad Vestre Fjordpark et must at i løbet af sensommeren. Der er desuden gratis adgang, hvilket jo bare gør oplevelsen endnu bedre!

 

Hvis I har spørgsmål eller kommentarer, må I endelig lade høre fra jer. 

 

VELKOMMEN TIL AALBORG! 

Del siden