Mange lærepladser at få i Nordjylland

Der er gang i erhvervslivet i Aalborg og Nordjylland, og det betyder, at det er lettere at få en læreplads. Det er primært byggeriet, der har travlt og har mange elever i lære, f.eks. vvs’ere, tømrere, murere og malere.

Det går godt med byggeri, industri og mad

”Inden for byggeri, industri, gastronomi, detailslagteri og bageri går det virkelig godt med at finde lærepladser i Nordjylland. Der er endda et par fag, hvor vi næsten har for få elever”, fortæller Per Dennis Kristensen, chef for TECHCOLLEGE Praktikcenter i Aalborg.

En stigning på 3%

Så flere og flere elever får en uddannelsesaftale med en virksomhed – på TECHCOLLEGE er tallet faktisk steget med over 3 procent i løbet af de sidste år – eller ca. 50 flere elever i virksomhederne i hele tal.

Der er også skolepraktik på mange uddannelser

Der er nogle få uddannelser, hvor det stadig kan være svært at finde en læreplads, men Per Dennis Kristensen understreger, at TECHCOLLEGE Praktikcenter tilbyder skolepraktik på knap 20 uddannelser. ”Selv om man ikke lige finder en læreplads, kan man sagtens gøre sin uddannelse færdig”, siger Per Dennis Kristensen og tilføjer: ”Stort set alle elever – mere end 98% – som begynder i skolepraktik, finder en læreplads i en virksomhed for resten eller dele af deres læretid”.

Del siden